onsdag 28 juni 2006

Femstjärnig lunch

Kungsflundran på restaurangen var mycket god, den nykokta färskpotatisen likaså. I salladsbuffén som vi fick till förrätt fanns det både vanliga och ovanliga saker - tomater, gurka och sallad men också inlagd sill, keso och fänkål och en hiskligt god kikärtsröra! Det här bara ett urval ändå! Lite lingonsylt hade kocken ringlat på fisken och faktiskt, det var riktigt gott!

Efterrätten var grym. På en elegant fyrkantig tallrik kom det en upprättstående bit precis lagom smaskig kladdkaka, en liten skål med utsökt rabarbersoppa, en kula härlig vaniljglass (äkta vanilj så klart), tre mycket söta jordgubbar och så lite karamelldropp bara för ögonfröjdens skull.

Rummen var fina precis som man kan förvänta sig av ett hotell med mer klass, inget lågprishotell här inte - fast sommartid har de ändå förvånansvärt bra erbjudanden! Det var nästan lite mysig vardagsrumskänsla över dem, över hela hotellet - alltså inte att det var vardagligt, utan det kändes så mysigt, så hemtrevligt fastän det samtidigt är ett fyrstjärnigt hotell. Jag tror att det hade med de äkta mattorna att göra.

Eftersom jag har släkt här i stan så behöver jag ju inte ha med hotellet att göra för att bo på det, men jag kommer helt säkert gå dit igen för matens skull!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar